O nas
Kilka słów o nas
Firma Asia Africa Global Coffee Company oferuje prosty i autentyczny produkt, który ludzie uwielbiają pić każdego ranka. Chwila delektowania się prawdziwą kawą jest czymś wyjątkowym i osobistym. To właśnie definiuje kawę Bunna. Kawa Bunna to godny zaufania towarzysz każdego ranka, popołudnia i wieczoru. Dla każdego i zawsze. Obecnie marka Bunna rozszerza swoją działalność na nowe rynki, w tym na Oman, Kuwejt, Libię, Irak, Katar, Turcję, Bułgarię, Nową Zelandię i Maroko.
Nasza historia
Filozofia kawy BUNNA opiera się na dostarczaniu autentycznego produktu każdemu miłośnikowi kawy, umożliwiając cieszenie się naprawdę dobrym napojem. Niestety, wielu producentów wykorzystuje naiwność konsumentów, oferując im podróbki kawy pod pozorem atrakcyjnych opakowań i promocji. Konsumenci, nieświadomi oszustwa, są przekonani, że piją prawdziwą kawę, nie zdając sobie sprawy, że te sztuczne i chemiczne napoje mogą być przyczyną wielu problemów zdrowotnych.
My, w firmie Asia Africa Global Coffee, jesteśmy zobowiązani do edukowania i uświadamiania konsumentów o fałszywych produktach kawowych i ich negatywnym wpływie na zdrowie. Dlatego stworzyliśmy produkty kawowe BUNNA, które są wytwarzane z 100% naturalnej, wysokiej jakości kawy, bez dodatku sztucznych składników. Naszym głównym celem jest zapewnienie, aby konsumenci mieli dostęp do naprawdę dobrej kawy.
Pracujemy nieustannie, aby nasza oferta kawy BUNNA przemawiała do serc i umysłów naszych klientów, zachęcając ich do dzielenia się naszą kawą z innymi.
Jak powstała Bunna Coffe?
Nasz założyciel, dr Ballan Paraman, od wielu lat praktykuje medycynę ajurwedyjską. Jako miłośnik kawy, przez lata fascynowała go kawa rozpuszczalna. Jednak w 2009 roku doświadczył ciężkiej reakcji alergicznej, objawiającej się ostrym zapaleniem zatok i przewlekłą grypą. Żyjąc bez zrozumienia przyczyn tych dolegliwości, męczył się z nimi przez około 5 lat. Podczas czterodniowej podróży do Indonezji w 2014 roku, dr Ballan doświadczył nieoczekiwanej poprawy swojego zdrowia — poczuł się zdrowy, wolny od objawów grypy i zapalenia zatok.
Po powrocie do Malezji rozpoczął badania, aby dowiedzieć się, co mogło wpłynąć na jego zdrowie. Okazało się, że kluczową rolę odgrywała czysta kawa, którą pił w Indonezji. Kontynuując eksperymenty, potwierdził, że gdy wracał do spożywania zwykłej kawy rozpuszczalnej, jego objawy nawracały. Gdy jednak zaczął pić czystą kawę sprowadzaną z Indonezji, objawy ustępowały.
Dalsze badania wykazały, że kawa rozpuszczalna zawiera sztuczne aromaty, barwniki, konserwanty i maltodekstrynę, które mogą przyczyniać się do wielu problemów zdrowotnych, takich jak cukrzyca, migrena, zgaga, zaparcia czy ciężkie alergie. Zszokowany i rozczarowany tymi odkryciami, dr Ballan postanowił produkować kawę wyłącznie z 100% czystego proszku kawowego, aby konsumenci mogli cieszyć się prawdziwą kawą, a nie sztucznymi mieszankami.
